Átadták Kiss-Rigó egyházmegyéjének a 30 milliárdos Hungarikum Ligetet

Átadták Kiss-Rigó egyházmegyéjének a 30 milliárdos Hungarikum Ligetet

Így lett a Fidesz csicskapüspöke az állami pénzből épített-felújított ingatlanok egyik legnagyobb tulajdonos-mágnása.

Átadták a 30 milliárdos állami pénzből épült lakiteleki Hungarikum Ligetet.

Tulajdonosa a fociimádó, rendszeresen a Fidesz mellett kampányoló Kiss-Rigó László vezette szeged-csanádi püspökség lett. A népnemzeti wellnessközpont a Lezsák-féle Népfőiskola 26 hektáros területén épült, ami eddig is sikerrel pályázott temérdek állami támogatásra.

Adományozásnak látszik, de komplexum az alapítók korábbi kifizetetlen adóssága miatt került a Szeged-Csanádi Egyházmegye birtokába.

HVG 2018 decemberében írt arról, hogy közel másfél milliárdot passzoltak le Lakitelekre. Akkor még az ingatlan vagyonkezelője a Népfőiskola volt, azonban a 20 évre szóló jogai lejártak. Így került végül a csillagösvénnyel és lovas polgárőrséggel kiegészített csodakomplexum Kiss-Rigó püspökségéhez.

24.hu értesülései szerint nem ez az egyetlen állami forrásból emelt ingatlan, amely a püspökség tulajdonába került.

  • A 14-15 milliárdból épült szegedi stadion is az egyházmegyéhez tartozik.
  • A 17 milliárdra becsült gyerekvárost,
  • és fonyódligeti tábort is a püspökség fennhatósága alá tartozó alapítványnak adták. Táboroztatásra 15 milliárdot kaptak a költségvetésből.
"Ahol a szabadság kezdődik: Lakitelek"

A Hungarikum Liget már önmagában is zseniális, van itt minden, amire egy álmagyarkodó, nemzetieskedő kormány pénzt adhatott: turult mintázó lovarda, Nimród csillagképet formázó footgolf pálya, borkatedrális, de épült hotel és kemping is. A kormány legutóbb a termálfürdő beruházást támogatta, így lett kupolás barlangmedencés fürdőépület is.

A Népfőiskola Lezsák Sándor víziója volt, olyan ez neki, mint Orbánnak a foci, Semjénnek a vadászat, Lázárnak a lovaglás. Ezúttal Lezsák hobbijával a Fidesz-barát püspökség járt jól. 

(via)

Kiemelt kép: Lezsák Sándor FB, a Népfőiskola reklámfilmje.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.25

Brutálisan drágul a kenyér, de Orbánékat nem érdekli

Egyrészt nekik úgyis mindegy, mennyibe kerül, a milliós fizetésükből bármire futja nekik. Másrészt meg úgysem azt a kenyeret eszik, mint mi.

  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.

  • 2020.10.24

Gulyás poénkodik, miközben rettentő sokan halnak meg korona miatt

Egy ismert járványszakértő szerint gyorsvonattal rohanunk a vesztünkbe, de Gulyás Gergely csicskaminiszter mindenkit megnyugtat: "a kormány és tanácsadói késsel-villával esznek, ha együtt vacsoráznak". Mi van?