Az MSZP több pénzt adna a családoknak és a nyugdíjasoknak

Az MSZP több pénzt adna a családoknak és a nyugdíjasoknak

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy a nyugdíjakat emeljék meg 6,5 százalékkal. Adjanak azonnal nyugdíjkiegészítést, az árak drasztikus emelkedése miatt és emeljenek a 10 éve ugyanakkora összegű családi pótlékon!

A Fidesz megkárosította a nyugdíjasokat!

Vissza kell térni a svájci indexálás szerinti nyugdíjemelésre, amit az MSZP már évek óta sürget, de indítványainkat a Fidesz minden alkalommal lesöpörte. Ezzel a fideszesek immár közel 100 ezer forint kárt okoztak egy átlagos nyugdíjat kapó magyar nyugdíjasnak - írja közleményében az MSZP.

Az ellenzéki párt szerint az így kifizetett összeg 1/3-a adók formájában azonnal visszakerül a magyar állam kasszájába. Nem úgy, mint a külföldön vásárolt yachtok és luxusrepülők utáni adók.

Sokkal magasabb nyugdíjemelésre lenne szükség, mint amit Orbánék beígértek!

6,5%-os nyugdíjemelésre van szükség a vámpírkormány által beígért 1,5%-os kiegészítése helyett. Az MSZP szerint ennek a fedezete bőven megvan az üresen kongó stadionok építési költségeinek töredékéből. 
6 éve nem emelkedett a méltányossági nyugdíj, és az egyszeri segély összege

Az MSZP által beadott indítványban szerepel a méltányossági nyugdíjemelésre, a méltányossági nyugdíj megállapításra és az egyszeri segélyre szánt összeg megduplázása, hiszen ezek már hatodik éve változatlanok. A szükséges forrást a be nem váltott Erzsébet- illetve rezsiutalványokból lehet biztosítani.

Több pénzt a családoknak!
Az MSZP követeli a családi pótlék megduplázását, 13. havi családi pótlék bevezetését az iskolakezdéshez. Valamint a GYES, a GYET és az anyasági támogatás megduplázását.
Orbánék egészen elképesztő módon családbarát kormányzásról beszélnek, miközben 10 éve egyetlen forinttal sem emelték meg a családi pótlékot. Az MSZP szerint erre is lenne keret, ha nem propagandára költené a pénzt a felcsúti miniszterelnök. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.25

Brutálisan drágul a kenyér, de Orbánékat nem érdekli

Egyrészt nekik úgyis mindegy, mennyibe kerül, a milliós fizetésükből bármire futja nekik. Másrészt meg úgysem azt a kenyeret eszik, mint mi.

  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.

  • 2020.10.24

Gulyás poénkodik, miközben rettentő sokan halnak meg korona miatt

Egy ismert járványszakértő szerint gyorsvonattal rohanunk a vesztünkbe, de Gulyás Gergely csicskaminiszter mindenkit megnyugtat: "a kormány és tanácsadói késsel-villával esznek, ha együtt vacsoráznak". Mi van?