Ujhelyi: Mit bénázott már megint a vámpírkormány?

Ujhelyi: Mit bénázott már megint a vámpírkormány?

A MSZP-s képviselő nem érti, hogy tudták ez a lehetőséget is elbénázni a fideszes csicskák. Milliárdokat bukhatott az ország miattuk.

Ujhelyi István, az MSZP képviselője szerint a kormány olyan euró-milliárdokat bukott el, amiért csak ki kellett volna tartsa a kezét.

Az EU ugyanis létrehozott egy közös alapot, SURE-alap néven, amelyből a közös kassza segítségével tudták segíteni az EU-s országok a saját munkavállalóikat a járvány ideje alatt.

A képviselő követelte, hogy a kormány csatlakozzon ehhez a kezdeményezéshez, ahol szinte ingyen pénzt osztottak. A lehetőség egyébként a vállalkozók számára is nyitott lenne, nem csak azoknak, akik foglalkoztatotti jogviszonyban vannak. 

15 EU-s ország összesen 81 milliárd eurónál is több pénz kapott.
Csak a csehek 2 milliárdot, azaz 700 milliárd forintot kaptak ebből a programból! A görögök 2,7 milliárdot, a románok 4 milliárdot (durván 1400 milliárd forint), és a lengyelek 11,2 milliárd eurót kaptak - ez durván 4.018.618.268.000 forint.

Ennyi pénzből a kormány több százezer embert tudott volna megmenteni, mégsem tette.

A képviselő megkérdezte a Pénzügyminisztériumot, akik szerint adtunk be mi is pályázatot, de még "nem bírálták el azt". A képviselő azonban utánament a dolognak és kiderült: a magyar pályázat nem felelt meg a követelményeknek!

Minden más országnak sikerült rendesen pályáznia, nekünk nem. Itt valamit nagyon elbénázott a kormány. De nagyon.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.

  • 2020.10.24

Gulyás poénkodik, miközben rettentő sokan halnak meg korona miatt

Egy ismert járványszakértő szerint gyorsvonattal rohanunk a vesztünkbe, de Gulyás Gergely csicskaminiszter mindenkit megnyugtat: "a kormány és tanácsadói késsel-villával esznek, ha együtt vacsoráznak". Mi van?

  • 2020.10.24

Orbán minden bűnét az orvosokra kenné

Hibát hibára halmoznak, amit most Orbán kétségbeesetten próbál lerázni magáról. Mindhiába, a magyarok tisztán látják, mit művel Orbán és kormánya.