A Fidesz 5 főbűne Mezőkövesden

A Fidesz 5 főbűne Mezőkövesden

A fideszes kiskirály, Tállai András az utóbbi években hirhedtté tette szeretett városunkat. Emlékezzünk csak vissza arra, mikor saját kénye miatt csökkentette a benzin árakat. Orbán kedvenc sportjába, a fociba pedig millárdokat ölt.

1. Tállai András benzinár-csökkentése

Még a nemzetközi sajtó is beszámolt arról, mikor az idennyelveket nem beszélő Tállai András, NAV-elnök, a Mezőkövesd focicsapat tulajdonosa és a város korábbi polgármestere és fideszes országgyűlési képviselője saját hatáskörben csökkentett a benzinárakat. 

Az egyszemélyes benzinár-csökkentés még 2017 novemberében történt. Tállai nem is titkolta a dolgot. Facebook-bejegyzésben büszkélkedett azzal, hogy miután többen panaszkodtak neki a drága üzemanyag miatt, egyeztetett a Mollal. Ezután Mezőkövesden a benzin 11, a dízel pedig 5 forinttal lett olcsóbb. 

Vajon, ha mi keressük meg a MOL-t, vagy más céget, hogy csökkentsék egy termék árát, akkor megteszik?

Orbán gratulált Tállainak, amiért csökkentette a benzin árakat. Szerinte mindenkinek követni kellene ezt a példát.
 

2. Milliárdos focimutyi

A felcsúti miniszterelnöknek a kedvenc sportja, a foci. Így minden hűbérese is lelkes focirajongó. Az elmúlt 9 évben 790 milliárd forint vándorolt különböző sportegyesületekhez, az államkassza helyett. 

A Tállai András tuladonában lévő Mezőkövesdhez 8 év alatt több, mint 4 milliárd forint jutott közpénzből.

Mióta Tállai a tulajdonos a Mezőkövesd kapott már stadiont, sportszállót és egészségügyi központot is. Ez utóbbi 300 millió forintból épült.

A temérdek pénz feljutatta a csapatot az NB1-be, de botrányok is vannak bőven. A héten a Mezőkövesd SE edzőjével szemben az MLSZ fegyelmi eljárást indított. A vezetőedző indulatos nyilatkozatában arról beszélt, hogy szerinte az MLSZ a Puskás Akadémiát látná szívesen az Európa-ligában. A tárgyalást hétfőn délben tartják.

3. Miközben a focira milliárdokat szánnak, a kézilabdacsapat helyzete kilátástalan

Mivel Tállai csak a focit szereti, így azzal mit sem törődik, hogy eközben a férfi kézilabdacsapatnál már az sem biztos, hogy élvonalban tudnak majd játszani a következő szezonban. 

Pap Tamás, az MKC leköszönő elnöke elmondta NEM úgy kapnak pénzt az önkormányzattól, ahogyan arra ígéretet kaptak. Megkapják majd az éves 36 milliós költségvetést, de nem havi lebontásban, hanem majd valahogyan.
A klub az idén 36 millió forintot fog kapni. Ezt a pénzt anyagi lehetőségeink függvényében biztosítjuk majd, viszont nincs garancia a pontos ütemezésre, azaz a havi 3 millióra, de éves szinten fennáll a már említett 36 millió - mondta a fideszes polgármester, dr. Fekete Zoltán a boon.hu oldalnak.

A sportolók szerződése és játékengedélye június 30-ig szól, utána azonban odamennek, ahová akarnak, vagy tudnak. A mostani vezetőedző, Budai Dániel is csak akkor marad, ha garantálják, hogy az NB1-ben játszhat a csapat.

4. Magas fizetés, rengeteg ingatlan

Tállai nem szűkölködik. Fizetése mostanra meghaladta a havi 2 millió forintot. Államtitkárként bruttó 1,2 millió forintot keres, országgyűlési képviselőként is 1 milliót.
Vagyonnyilatkozata alapján 6 ingatlan van a nevén

Fele részben tulajdonosa egy mezőkövesdi lakásnak, melyet 1998-ban vásárolt. Szintén 1/2-ed arányban birtokol egy bogácsi 550 négyzetméteres telket, rajta egy házzal. Mezőkövesden van egy 400 négyzetméteres telke, és egy 775 négyzetméres is, melyen áll egy 125 négyzetméteres házikó. Ezt 2012-ben vásárolta. Bükkzsércen van egy pincehelyisége. 2019-ben is vásárolt egy nagy telket Mezőkövesden, ez 812 négyzetméter, és ezen is van egy ház.

Ha esetleg aggódnánk Tállai anyagi helyzete miatt, akkor vannak bőven értékpapírjai, és megtakarításai is. Összesen majdnem 36 millió forint értékben. 

5. Ajándék festmény Orbánnak

Egy mezőkövesdi nyugdíjas férfi festette azt a képet, amit Tállai szeretett főnökének ajándékozott. A festő focis társa volt korábban Tállainak, így ingyen adta a festményt, amin Puskás Öcsi és Orbán látható. 
Tállai András kért meg arra még 2013-ban, hogy fessem meg a miniszterelnök urat az Öcsivel. A kép témáját közösen találtuk ki. Az Orbán-képpel körülbelül 100-120 órát dolgoztam - mondta a Blikknek.

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.

  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.